Svar på frågor

Läsarfråga

Hej! Tack för bra blogg och inspiration. Jag undrar när du började ta emot hästar för försäljning och tillridning? Vad kunde du då? Hur gick ni tillväga och vad är dina hästar om man vill börja? Kram

Hejsan!

Tack! <3

Mina mamma har jobbat med hästar sedan början av 2000-talet så jag har tidigt haft möjlighet att rida träningsponnyer och inridningsponnyer. Jag har också haft många ponnyer som vi ägt ett halvår och sedan sålt. Vi började med att köpa för typ 15000 kr och sålde för 35000, nästa köptes för 20000-25000 och såldes senare för 40000-50000 och så har vi arbetat oss upp. När jag slutade gymnasiet hade jag ridit internationationellt och i landslaget som ponny och junior och ingick i young rider truppen på Brian. Jag fick jobb hos en dansk beridare som heter Hasse Hoffmann, efter ett tag fick jag jobb som ryttare var jag hade 8-12 hästar om dagen och en hästkötare som sadlade. När jag slutade började jag ta emot hästar för tillridning själv. Då hade jag ridit intermidiare 1 och hade ridit mååånga hästar genom åren. Jag tror att om du funderar på att du vill leva på hästar så är det viktigt att förstå att egentligen handlar det mer om människor än om hästar, visserligen är hästar en viktigt del av det. Men du har massor av kundkontakt och du måste vara bra på att undervisa, sälja, tävla och även en bra känsla för om det är en bra häst. Nu vet jag inte hur gammal du är men skippa INTE gymnasiet, viktig samhälls utbildning och skulle du en dag vilja läsa vidare på universitet har du den möjligheten. Sedan har jag varit (och många med mig) super priviligerade att ha en (eller två) förälder som har hjälpt, stöttat och även undervisat mig. Har man inte dessa möjligheter tycker jag att man ska söka arbete hos en duktig ryttare var man så småningom kan få chansen att rida. Även om det oftast är dåligt betalt så får du tänka på det som en utbildning och du måste stanna ganska länge. Dock ska man tänka på att branschen är väldigt tuff och du kommer att få jobba mycket, det är ingen dans på rosor.

Hoppas du fick svar på din fråga 🙂

Extrem var en av dessa ponnyer som mamma köpte och skulle sälja igen. “VI” (haha jag var 10 år när han köptes) gav 50 000 kr och då var han 3 år och oinriden. För oss var det en förmögenhet på den tiden och min pappa var jättearg när vi kom hem med honom och vi hade gett så mycket för en ponny. Det blev ju rätt bra i alla fall. På bilden sju år senare när vi vann SM <3
Teamet <3 Mamma och Clara bredvid Extrem och i bakgrunden har vi Sörensen som alltid hänger med oss. Mamma och Sörensen har ridit ihop sedan de var tonåringar.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *