Min vardag,  Tävling

Tisdags tankar

Hej Bloggen!

I dag står det ridning, föreläsning, och lite mera ridning på menyn. YAY. Jag har en mycket rolig och spännande vecka framför mig! Bland annat årets första tävling! Jag var och höll en föreläsning hos en ridklubb för någon vecka sedan om träning och tävling (vilket var väldigt skoj – finns det något bättre än att höra sig själv prata? OBS Ironi. Kan komma på flera saker: kattungar, hundvalpar, Herr Pojkvän, åka karusell, ha på sig rosa etc etc).

Huvudpunkterna:

  • Var glad på tävlingsdagen! (detta gäller också för prov, tentor etc), det är gratis och mycket roligare!
  • Ha en plan för din uppvärmning! Och våga experimentera med den – längre? Kortare? Måste du göra alla rörelserna eller är dom bäst första gången? Ska din häst morgonridas?
  • Rid igenom programmet mentalt – det gör att din hjärna tror att du har gjort det fler gånger än du faktiskt har och därmed känner du dig säkrare.
  • Var trevlig mot dina föräldrar (gäller er som fortfarande har stöd av dom). Det är i många fall dina föräldrar som gör att du kan rida. Var tacksam och fräs inte åt dom för att du är nervös – det ska vara roligt för alla att tävla.
  • Kom ihåg att hästen aldrig har valt dig! Det är alltid människan som har valt hästen.
Clara hjälper mig från framridningen till tävlingsbanan i Rosendaal, Holland

Nu ska jag plugga lite och sedan ska jag sätta fart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *