Tävling

Clara och Quinikie debuterar nationellt

I dag har Clara och Quinikie haft sin nationella debut! Vi började dagen i stallet och våra två kompisar till familjen kom dit. Sörensen (hon heter Charlotte men hon har alltid kallats för Sörensen av oss) äger vi en häst tillsammans med så hon fick se den riden. Jag flätade Quinikie och sedan körde mamma och Clara i förväg medans jag fixade hästarna.

Jag hjälpte Clara på framridningen och det gick super. Det är alltid lite svårt att veta hur man ska göra upplägget med en ny häst , speciellt med tanke på att han ska gå tre dagar i rad. Dagens plan var en felfri harmonisk runda var vi inte tog ut allt som finns i ponnyn. Just nu är det viktigare att få en bra runda i ryggen.

Clara gjorde ett riktigt super jobb inne på banan! Vi har tittat lite på programdelar och de småsaker som vi har fått rätta i satt som en smäck (bland annat inridningarna och halvcirklarna). På förbättringssidan har vi skrittpiruetterna som blev liiite stora och han var lite högerställd i ena längningen och därför blev den inte riktigt så bra som den kan vara. Men i det stora hela en riktigt bra runda! Jag var så nöjd med båda två!

Så här glada var vi!

Det blev till 68,8% och en tredje plats efter Maja och Extrem! Så glad och stolt över “mina” ponnisar. Tio år sedan jag och Extrem debuterade i Hästhagen!

Maja och Clara längst till vänster

Imorgon är det dags för kür! Och om jag får säga det själv så har vi en riktigt cool musik som passar Quinikie!

Quinikie är till salu! Letar ni efter en ponny som kan gå hela vägen och lära er en massa om dressyr så är det honom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *