Dressyrsnack

Tullstorps hingstvisning

I går var jag på Tullstorps hingstvisning tillsammans med min barndomsvännina Kristina och hennes mamma Kerstin. Tyvärr var det inte så många dressyrhingstar då Zaladin var skadad och Dragon Welt såld till Helgstrand.

Vi började med att se några hopphingstar och Maria Gretzer hade en liten clinic var hon också visade en hingst. Maria var väldigt underhållande! Däremot höll hon och hingsten på att krascha in i ett hinder men i sista stunden kom hästen på benen. Som den ödmjuka ryttaren Maria är tog hon på sig felet direkt. Allt gick i alla fall bra. Är dock inte tillräckligt duktig för att se skillnad på hopphästarna. Jag ser om dom hoppar bra eller dåligt men inte skillnad på dom bra. Däremot var det en av hopphingstarna som såg rätt så tjurig och vresig ut.

Dressyrhästarna då? Det visades en avkomma till Zaladin. Fin, stor och elegant häst. Zitat hette hästen. Såg ut som det var lätt för honom att gå till ridning. Ägdes av familjen Jönsson men hade blivit för stor och är numera såld till USA. Därefter visades Anna Zibrandtsens hingst Detroit  (e: Dimaggio). Jag har sett honom när han gick EM för YR och alltid tyckt att han var helt fantastiskt. På god väg mot Grand Prix! Så kul! Sedan visades ett Formalin föl är dock inte tillräckligt kunnig om så unga föl huruvida det är ett bra föl eller inte. Han var dock rasande söt och jag tyckte mamman rörde sig riktigt trevligt. Formalin såg vi såklart också. Vilken häst! Tycker verkligen det är en komplett häst. Vacker med tre bra gångarter. Svart också! Det är ju alltid trevligt. Verkade dock lite trött för dagen men han hade tydligen haft ett väldigt tufft schema i veckan.

Nu har jag inget sto att betäcka och kan inte tillräckligt om avel för att veta vad jag ska använda. Men skulle jag hade jag valt en GP häst som redan hade några avkommer man kunde se. Får jag drömma skulle jag allra helst valt Dante Weltino. Det är i mina ögon en av världens bästa hästar plus att han går grand Prix och verkar otroligt ridbar  (nu betänker han tyvärr inte denna säsongen pga fokus på tävlingskarriär). Sedan har jag en dotter som är superfin och ett otroligt trevligt temperament. Stor respekt för alla duktiga uppfödare här i landet! Det är mycket att hålla koll på och det är även dyrt och riskabelt och så tar det lång tid innan man får en avkastning på sin investering!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *