Min vardag

Snökaos i Skåneland

Hej Hej Bloggen!

Här i Skåneland har vi fått en stor mängd snö i går. Vilken såklart är en chock för oss – vi är inte riktigt bortskämda med snö direkt..   I går var jag insnöad då jag har en liten bil som inte direkt är ägnad för detta. Så jag hann komma i fat med plugget. (Snällt av mamma att ta alla hästarna) Vi läser Micro Ekonomi och finans, vilket jag tycker är väldigt spännande.

Hästarna har gått på fint men satan vad kallt det är. Jag riktigt hatar kylan. Jag har varit uppe och hänga på Gerda och det tog hon fint, hon är väldigt klok och vettig att arbeta med. Fattar snabbt vad det är vi menar och har inte speciellt mycket flykt i sig. Dalencia travar runt i båda varven med ryttare! Hon är rolig, hon blir alltid så glad när hon ska arbeta. Man riktigt ser på henne hur hon tänker YAAAY och tar sats i linan.  Det börjar snart bli dags att lära henne att styra (gasen funkar mycket bra – bromsen behöver dock trimmas lite). Planen är att Gerda ska visas på 3 års test (hon är svenskfödd) om hon är redo för det. Det går i Maj. Det blir faktiskt mitt första 3 års test! Har visat på 3 års championatet i Flyinge tidigare. Om hon inte är mentalt redo så får det vara så. Dalencia ska inte visas då hon är “för liten” och därför kommer hon inte att få så höga poäng på exteriören. Sedan ska de på bete tillsammans över sommaren.

Fürstin ska ut på en liten tävling till våren. Här i Skåne har dom börjat lägga in Fältävlansprogrammen var man får rida lätt. Det tycker jag är riktigt trevligt, jag börjar inte sitta på unghästarna förräns de är fem år. Sedan tror jag hon ska gå ett årgångschampionat. Hon är väldigt mogen och jag tycker ändå hon är ganska bra med i sin utbildning, speciellt med tanke på att hon blev inriden i vintras och de flesta rider in när dom är två ett halvt år.

Sammy ska starta intermediare 2 i April. Vi har anmält till Lövsta! Så roligt! Nyper mig fortfarande ibland lite i armen över att vi har fått vårt första kval till U25 SM. Jag är superrädd för att jinxa så jag vågar inte påbörja en Grand Prix kür förräns vi är helt färdigkvalade, men jag har börjat fundera över musiken. Jag ÄLSKAR att göra kür.

Tänkte visa er min nya frack som jag fick i födelsedagspresent!

Är den inte vacker??

Jag köpte Dagny Carlssons bok “Livet enligt Dagny” (ni vet hon världens äldsta bloggare 100+) för att den kanske kunde trösta mig nu när min ålder börja stiga i den änden var det inte är roligt längre (boken är OK men inget man måste läsa). Vi avslutar i alla fall med ett citat i från den

“Vetenskapen säger att vi blir lyckligare med åren men den säger inte ett ord om att vi blir skrynkligare och fulare för varje dag som går.”

(hennes lösning var helt enkelt att undvika speglar)

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *