Dressyrsnack,  Min vardag

Bästa tiden att köpa unghäst!

Hej Bloggen!

Onsdag i dag och i dag kommer nya hästen! Blir mycket spännande – har inte sett henne i verkligheten så det blir kul att se henne. Det får komma en närmare presentation av henne när hon har kommit och jag har hälsat på henne.

Sneak peak på nya hästen.

Sedan har jag även tittat lite på unghästdressyren från Göteborg – mycket inspirerande! Johanna Duebojes Zwingfly var en av mina favoriter, dom tror jag vi kommer att se mycket av i framtiden! Cillas Kristoffersens Skywalker är också en favorit sedan tidigare. Skywalker har ju två framgångsrika Grand Prix päron. Dressyr är verkligen ett maraton och inte en sprint. Ta Johanna och Zwingfly som exempel, Johanna har haft honom sedan han var fyra och nu är han sju, om ytterliggare några år får vi säkert se ekipaget i Grand Prix vilket då har varit målet i X antal år. Skywalker har Cilla själv fött upp så där kan vi prata om väntetid på att “skörda frukterna”. Så alla er med unghästar – det känns väldigt långt bort när den är tre år men helt plötsligt har det gått sex år och hästen är redo för större uppgifter. Ett inspirerande exempel är Denise Ljungkvist och Soega. Denise har haft Soega sedan hon var tre år och då har Denise varit 16-17 år och i dag är de Nordiska Mästare i U25!

Jaja, nu ska jag ut och peka på mina tre och fyra åringar – om sju år då jäklar!

Vi avslutar med ett citat från mig själv (inspirerad av ett kinesisk citat)

“Det bästa tillfället att köpa och utbilda en unghäst var för sex år sedan. Det näst bästa är nu.”

Det kinesiska lyder “Det bästa tillfället att plantera ett träd var för tjugo år sedan. Det näst bästa är nu.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *