Dressyrsnack,  Min vardag

Innovation i dressyren!

Jag vill gärna lyfta fram lite innovationer som dressyren faktiskt behöver (det är ju inte världens lättaste sport att göra mer modern/innovativ). Här har Skånes dressyrkomitte med Charlotte Hamilton i spetsen varit super duktiga. Vi har fått en massa nya och roliga kürcuper bland annat seniorcupen som rids i LB kür. Jag tittade på en av omgångarna förra året och det var superhäftigt! Tanterna hade annorlunda vägar och riktigt cool och hög musik! Därutöver har Falsterbo också gjort en amatör cup var finalen går i kür! Så roligt! Alla amatörer som kan göra ett byte – anmäl er!

Och Snälla ni som ska göra en ny kür, välj inte klassisk musik, välj något nyare och coolare (och nej klassisk musik är endast tråkigt, till och med din häst tycker det), något en åtomstående känner igen. Om ni vill ha inspiration så titta på Anna Zibrandtsens EM kür – det är nog den bästa küren jag någonsin sett!

Ni som bor och rider för en Skånsk klubb anmäl er till deras cuper/serier! Det är viktigt vi stöttar och sluter upp om vårt förbund här.

Här är jag och Sammy och Charlotte och hennes häst vid en omgång av Häckeberga Kürcup! (om ni inte har varit på Häckeberga Slott än, åk dit! Fantastisk omgivning och helt fantastisk mat!! Det fick 5/5 av både mig och Herr Pojkvän sist vi var där)

Dagens planer:

  • Rida igenom inter 2 på SuperSammy
  • Rida alla träningshästar
  • Jag har varit uppe och suttit på vår lilla Dante Weltino häst (hon brydde sig inte ett skvatt) så idag ska vi fortsätta var vi släppte förra gången. Hon är verkligen superfin och jag ser så mycket fram emot hon har blivit en riktig ridhäst. Det syns redan nu hur smidig och lätt för sig hon har det.
  • Plugga – vi läser microeconomics och finance just nu, båda kurserna är mycket spännande!

Vi asvlutar med ett passande Hans Carossa citat

“Det är med goda idéer som med en svamp; där man finner en finns det oftast flera.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *