• Dressyrsnack

  Nytt jobb nytt kapitel

  Hej mina små bloggisar,

  Det börjar bli dags att dela en stor sak med er!

  Imorgon flyttar jag till Danmark! Närmare bestämt Vodskov, Ålborg för jag har blivit anställd hos Helgstrand Dressage!

  För er som inte vet vem dom är så kommer här en liten presentation.

  Helgstrand Dressage startades i 2008 av den danska OS ryttaren Andreas Helgstrand. I dag tio år senare är det ett av världens mest succesfulla dressyrstall med över 300 hästar, massor av unghäst VM medaljer, godkända hingstar och vinster och placeringar i de danska unghäst championaten. Av de 33 dressyrhästarna på WEG i Tryon kom 10 från Helgstrand Dressage.

  Jag flyttar alltså imorgon, har en hemtenta på onsdag och börjar jobba på torsdag. Jag ser mycket framemot att börja och få börja utbilda på “mina” hästar.

  Tanken är då att Herr Fästman ska bo kvar i vår lägenhet i Malmö och jag ska åka hem på helgerna. Så får vi göra till att börja med.

  Om ni har några frågor eller funderingar så lovar jag att svara på dom 😀

  Over n out!

 • Min vardag

  Ny häst i stallet

  Igår kom en ny häst till vårt stall. Några av er har säkert koll på att mamma har köpt gård i Ängelholm. Där har hon våra unghästar Fürstin, Dalencia och Gerda och så klart sina egna två hästar.

  Gerda

  Nu har en ny stjärna fått flytta in. Dantino Welt PWR som samägs med hans uppfödare Pernilla Svensson.

  Han är en tre års hingst efter Dante Weltino med samma mamma som godkända avelshingsten och breeders Trophy vinnaren Dragon Welt.

  Han är så fruktansvärt vacker!! Jag tror det är den vackraste hästen jag har haft!

  Tanken är att vi ska sätta igång honom och sedan satsa på championaten till nästa år. Vi har inte ridit honom än utan tog honom på video. I dag tänkte vi börja longera. Viktigt att inte stressa med dom.

  Over n out!