• Min vardag,  Tävling

  Tävling

  Hejsan bloggisar!

  Igår tävlade jag, Fürstin kom inte med då hon hade en lös sko. Berta fick dock följa med och gjorde det med äran! 70,9% i LB1 och en blågul rosett.

  Från förra tävlingen

  Vi hade verkligen en superfin runda!

  Jag var iväg själv så detta är enda bilden jag har. Hon är till salu!

  Sedan hade vi besök av Herr Fästmans far och hans fru. Vi fick såklart pratat en massa om bröllop!

  På tal om bröllop så var jag och prova brudklänningar i fredags. Wow så mycket fint där finns! Vi blev i alla fall klokare. Jag vet inte om jag har berättat det men min kompis Regina ska sy upp min brudklänning. Så nu har vi en bra idé om hur den ska se ut och vad för slags material vi ska ha.

  En del av lokalen vi har bokat

  Till helgen ska vi åka till Kimstad och tävla med Fons och Brian. Lite stressigt blir det hela då mamma ska flytta och nästan alla hästarna ska flytta upp till henne. Hon har köpt gård i Ängelholm.

  Nästa vecka börja skolan också! Det har jag längtat efter. Kommer att bli jättekul.

  Over n out!

 • Bröllopstankar,  Min vardag

  Satt datum

  Nu har vi bestämt datum för vårt bröllop!! Vi har även bokat lokalen. Det blir en jättefin lokal i Genarp! Så nu ska vi ringa runt och få folk att sätta kryss i kalendern. Vi kommer nog inte att skicka ut Save the date kort pga dyrt att skicka saker.

  Personer som ska gifta sig nästa sommar!!

  Igår tränade vi. Gick mycket bra, fasen vad svårt det är att rida. Vi fokuserar mycket på lösgjordheten på Fons. Att han ska reagera på halvhalterna i sättet och engagera sina bakben. Vi ska ju debutera intermidiare 1b nästa vecka. (Hjälp!)

  Over n out!

 • Min vardag

  Första tävlingen

  Hejsan bloggisar,

  Nu är lilla Fürstin anmäls till sin första tävling. På söndag ska hon springa ett LC program.

  Jag funderade lite på om hon skulle gå ett gångartsprogram i stället (var det inte är traditionell bedömning utan gångartsbedömning) men jag tror hon gör sig bättre i ett vanligt program. Vi övar lite på förvänd galopp, skänkelvikningar och öppnor. Hon är så duktig!

  Ikväll ska jag och Herr Fästman (!!) Ut och titta på festlokaler till bröllopet. Mycket spännande! Vi ska se tre stycken.

  Over n out!

 • Min vardag

  Vi hade partaj igår. Det var verkligen så roligt!! Tog dock inte en enda bild men då vet man att det har varit en riktigt rolig helg.

  Snart börjar skolan igen. Hösten känns alltid som en nystart. Målet är att tävla lite på mina unghästar. Kötta tentorna, så småningom skaffa praktikplats för hösten 2019. Planera bröllop <3

  Nu ska jag återgå till att ta hand om min baksmälla.

  Over n out

 • Min vardag

  Förvänd galopp, lösgjordhet och ett kap

  Godmorgon bloggisar!

  Igår hade vi Bjarne träning. Fürstin gjorde förvänd för första gången!! Så duktig <3 viktigt att när jag ska svänga i den förvända att jag leder med nya innerhanden så hon förstår att hon ska svänga i fel galopp. Nu tror jag att jag anmäler henne till en tävling!

  Fons gjorde också ett bra jobb. Vi jobbar mycket med lösgjordheten. Han vill gärna bli lite stram och kort i halsen. Då blir han också lite stark i munnen och svag i bakbenen.

  Så massa tempoväxlingar var han ska svara för sätet så jag inte behöver ta i handen. Blev mycket bättre till sist.

  Sedan visade jag även Gerda för Clara. Lillsyrran har bara sett henne i lina innan.

  Tycker jag har gjort ett riktigt kap när jag köpte henne! Hon är har tre bra gångarter, bra temperament och så var hon inte så fasligt dyr heller. Förhoppningsvis kan hon gå 4 års klasserna nästa år. Men kan hon inte det så är det också okej. Vi har långt kvar till slutmålet.

  I dag har jag tenta och jag tror jag fixar det (Det måste man ju säga samma dag som tentan är).

  Over n out!