• Min vardag

  Två tre åringar

  Igår tog mamma med hem våra två tre åringar från bete.

  1. Där är inte något bete.

  2. Mamma ska ju snart flytta till Ängelholm så vi tänkte rida lite på dom innan det så kan dom vila igen till hösten.

  3. Kommer inte på mer..

  Gerda
  Gerda
  Hade ingen bättre bild på Dante (SKÄRPNING)

  Så för er som inte vet vem dom är så kommer det här en liten presentation.

  Lagerta, efter Bordeaux-Ferro född: 2015. Köptes in i vintras. Jag har haft ett Bordeaux sto innan som jag var mycket mycket förtjust i men som såldes till hennes perfect match (på riktigt, dom passar varandra perfekt). Har letat efter en Bordeaux häst sedan dess men det är rätt svårt att hitta (speciellt när man inte har obegränsad budget). Ramlade över Gerda via facebook, och skrev till uppfödarna. Reds in under våren och visades sen på tre års test. Blev klass 1 med typ 45 poäng eller något. Blev faktiskt något besviken, i mina ögon matchar hon de bästa. Och vad är grejen med att lösgaloppera, finns det någon som galopperar lika bra som dom gör under ryttare alternativt i lina? (Edit: antagligen finns det)

  Extrem Dalencia, efter Dante Weltino-Florencio I född: 2015

  Dalencia köptes från Tyskland i höstas, alltså när hon var två. Killen vi köpte henne av hade precis köpt henne tillsammans med en annan två åring. Så samma dag som vi var där och tittade på hästar kom hon. Eftersom hon inte var hanterad alls så körde dom in transporten i ridhuset och lastade ut dom där. Den andra var också super fin men hade i Sverige en okänd stam och jag ville gärna ha en Dante Weltino häst då Dante Weltino är drömhästarnas drömhäst (enligt mig i alla fall). När vi skulle hämta henne (vi körde ner med lastbil + släp) hade vi tagit ut allting inne i släpet och vi fick backa upp släpet i stallet och jaga in henne. Hon var sjövild. När vi började köra tittade vi på varandra och sa att om den lyckas att ta sig ut från släpet på vägen så skiter vi i henne, då är det inte meningen (skämt åsido). Väl framme vid båten hade hon slutat galoppera runt och jag var tvungen att knacka lite lätt på väggen för att kolla så hon inte hade dött av ren förskräckelse.

  I alla fall hon kom hem och vi började försiktigt att hantera henne. Efter tre månader började vi med träns och longering. Det tog lååång tid att lära henne att springa i en cirkel runt oss, speciellt i höger varv. Men när hon väl fattade gick det rätt snabbt och lätt att rida in. Och nu är hon så glad för människor, kommer direkt i hagen och är otroligt tillgiven och social. Hon är dock inte så stor så jag hoppas hon har växt nu under betet.

  Ha en bra dag mina bloggisar!!

  Over n out!

 • Bröllopstankar

  Jag ska inte köpa brudklänning

  Godkväll bloggisar!!

  Hur går det med bröllops planeringen då??

  Hehe..

  Vi har tittat på en massa lokaler och ställen (fasen vad dyrt det är). Eftersom vår budget inte är obegränsad har vi fått bestämma vad som är extra viktigt för oss.

  Ett par med begränsad bröllopsbudget men som ändå vill hålla en jävla fest!

  1. Vi ska få festa hur länge vi vill. Vill vi partaja till 8.30 ska vi få göra det. Otroligt många lokaler är det typ slut kl 2-3. Trevligt, nu får ni gå hem.

  2. Vi ska själva få handla alkohol och inte behöva köpa det av lokalen. Detta är för att hålla kostnaderna nere. Blir väldigt mycket billigare och vi vill kunna ha fri bar.

  3. Jag har spenderat orimligt mycket tid på att titta på videos där folk beställer hen bröllopsklänningar från wish. Vissa kostar typ 200 spänn?? Helt sjukt.

  4. Jag ska dock inte köpa en brudklänning. Min äldsta väninna Regina ska designa och sy den!! Så exalterad! Kommer bli så bra. Kommer dock att prova i alla fall för att veta om det jag föreställer är lika bra i verkligheten.

  (Edit: btw Regina designar även soffkuddar, gå in på hennes webbshop hääär )

  Sedan har jag köpt Johanna Kajsons Planera ditt drömbröllop. Gjort moodboard på Pinterest. Och köpt tio stycken fusk blommor. Blommor är en sak som vi inte vill lägga så mycket pengar på. Känns onödigt.

  Annars så har vi också bestämt oss att göra ett monogram och en vapensköld. Kommer nog att satsa lite på trycksaker.

  • Visste ni att i Danmark är det tradition att brudgummen designar brudens bukett?
  • Även att brudens pappa följer henne upp och överlämnar henne. Det visste jag inte att man inte gjorde i Sverige.

  Till helgen ska vi titta på två olika ställen. Hoppas det är fint. Har höga förhoppningar på båda. Det ena är ett slott och det andra en herrgård.

  Vi ska faktiskt också på bröllop i helgen!! Min väninna Frederikke gifter sig med sin fästman.

  Over n out!

 • Min vardag,  Tävling

  Gårdagens start

  Fons gjorde ett bra jobb igår. Jag var inte mitt skarpaste och vassaste ryttarjag eftersom jag fortfarande var rätt svag och sjuk. Så var lite mer passagerare än jag brukar. Trots det red vi 70,7%!! Till nästa omgång får vi vässa vårt program lite.

  Peter, hans mamma och hennes man Thomas kom och tittade. Roligt att de nu vet lite mer om vad jag använder all min tid och pengar på.

  Mamma red grand Prix kür på Brian.

  Tyvärr hamnade de rätt så mycket efter musiken men gjorde annars en väldigt fin ritt. Resultatet blev 67, någonting %. Och precis utanför placering. Ändå bra!

  Senare tänkte jag uppdatera er om hur det går med bröllopsplaneringen. Har fått många frågor om det!!! Skojar, inte en enda men ni kommer att få det i alla fall.

  Over n out!

 • Tävling

  Tävlingsdags!

  I dag ska jag och Fons rida intermidiare 1 kür i Laholm. Jag är sjuk så jag skippade att rida igår. I dag är jag lite bättre så hoppas jag kan hålla ihop det inne på banan.

  Igår kväll kom även Peters mamma och hennes man på besök. Mycket trevligt, de åker till Laholm och tittar på küren tillsammans med Peter.

  Jag hoppas att jag kan gå till final i Dressyrringens cup. Tror vi ligger på 6 plats och det är 8 som går till final. Den som lever får se!

  Igår placerade mamma och Brian sig som tvåa i grand Prix. Så duktiga!!

  De ska rida kür i dag också.

  Håll tummar och tår för oss!!

 • Min vardag

  Peder Fredricsons sommarprat

  Som ni kanske har märkt är jag lite av en citat samlare. Skriver oftast ner det i min kalender och dom bästa samlar jag i min scrap bok.

  “When it comes to horses change as little as possible but as much as necessary”

  -George Morris

  Peder hörde det som barn och förstod det som vuxen. Något att ta med sig speciellt i en kultur var vi gärna byter bett, sadel och tränare så fort hästen blir stel i höger sida.

  “Om det går jätte bra, du är aldrig så bra som du tror. Om det går jätte dåligt, du är aldrig så dålig som du tror.”

  En lapp med den texten som finns i bakfickan när han tävlar. Angående det här med att känna sig sämst när man förlorar och så jävla bra när man vinner. Mycket sant.

  “Det är en hoppryttares jobb att se till att man har bra hästar i stallet.”

  Angående att hela tiden leta efter en bra häst och att ta ansvar för det själv.

  Det var dock fler guldkorn, bland annat att om han hade provridit en häst så om han tänkte på den hela tiden och var sjukt rädd att någon annan skulle hinna köpa före honom så är det rätt.

  Fina Fürstin har kommit hem från betet och har fått skor på sig och vi har börjat rida igång henne. Så himla fin! Och glad. Pälsen har även den blivit mycket bättre, testar nu ett nytt schampo och tillskott. Återkommer med det om det funkar.

  Over n out!