• Uncategorized

  Partaj på en onsdag

  Hejsan!

  I går kväll var jag på partaj. Vi firade att vi hade överlevt första året på universitetet! Yay! Det var verkligen super skojigt.

  Min fina kompis Elina – här tog vi också vår första selfie tillsammans i höstas

  Jag fick Elina att ta en bild på mig som jag kan använda på LinkedIn. Får se vilken jag ska använda.

  Min klänning hade fått några fläckar sist jag använde den och var osäker på om den tål att tvättas i maskin så handtvättade den i trädgården med vanish. Funkar super!

  I dag har vi tränat för Bjarne. Det gick fint men inte fantastiskt. Har fått lite hemläxa nu i alla fall. Vi ska öva på skritten och på att få lite mer energi ner i piaffen. Stjärnan kämpade på i värmen <3

  Nu ska jag återgå till terminens sista tenta!

  Over n out!

 • Min vardag

  En vecka kvar

  Nu är det bara en vecka kvar till SM! Jag och Sammy är mycket taggade. Det ska bli kul och vi ska få debutera den korta grand prixen.

  Om jag får tippa medaljerna tror jag det blir en hård kamp mellan Lina Dolk och Marina Mattsson om guldet. Båda två är super rutinerade och har ett erfarent team omkring (Det ska man inte underskatta). Sedan tror jag Nina Raedemakers och Denise Ljungkvist också är med och fajtas. Även Alva Lander och Beata Söderberg kan smälla till. Lina Jönssons häst är en av mina favoriter men har inte sett den i år. Även Matilde Hannell och hennes sto Deela Mae kan levera stadiga rundor på hög nivå (hörde den ska betäckas med Formalin, wow så spännande!!).

  I alla fall det blir verkligen jätteskoj och jag hoppas vi får en fab vecka med fint väder (och Herr Pojkvän hänger med). Sammy ska gå förklassen som går i Inter 2 på torsdagen.

  Senaste mästerskapet för mig och Sammy! NM 2015
 • Min vardag

  Onsdag

  Onsdag i dag och bara ett par dagar kvar av skolan! I och för sig blankade jag en tenta som ska göras i augusti men det är ändå lååååångt kvar. Procastinating much! Men i dag är det en liten paus då jag lämnade in tentan igår och nästa får vi imorgon.

  Sammy ska få jogga lite i dag. Vi ska titta lite på skritten och på halterna. När man sitter och tittar på grand Prix klasserna är det ofta det som missas.

  Sammy och Maja <3

  Btw så ska nationaldagstävlingarna invigas av delar från kungafamiljen! Så häftigt! Kommer dock inte ihåg vem det var som skulle komma.

 • Min vardag

  Träning

  I dag har det varit full fart! Jag har gjort färdigt min hemtenta i digitalisering. Sedan har jag hunnit träna både Fons och Sammy för Bjarne.

  På Fons jobbar vi med att få upp honom i mini grand Prix. Piaff och passagen är ganska enkelt för honom. Det är bytena som fattas. Nästa tävling för honom blir Everlövs midsommardressyr. Min hemmaklubb! Vi ska också vara funktionärer där.

  Sedan var det dags för SuperSammy.

  Han gick jättefint!! Så roligt! Passagen har verkligen blivit mycket bättre bara sedan vi var i Björbäck. Hade varit fint om SM hade varit på hösten så vi hade ännu mer tid på oss. Men vi har nästa år också!

  Sammy ska allt i leka med vattnet när han ska spolas

  Vi är i alla fall super taggade till SM! På torsdag får jag en sista tenta för den här terminen.

  Over n out

 • Min vardag

  Vecka 22

  Lite kaosig vecka. Imorgon ska jag lämna in hemtentan. Nästan klar och hoppas på att fixa det sista ikväll. Herr Pojkvän är borta så det passar fint att jag kan fokusera på det.

  I dag ska jag göra färdigt programmet till min och Sammys grand Prix kür. Tycker fortfarande det är lite overkligt att vi har lyckats utbilda honom så långt. Kommer ihåg vår första tävling som var en LA:1 i Köpenhamn och han var livrädd för allt. Nu är har han helt plötsligt blivit en världsvan mini grand Prix häst (plötsligt och plötsligt det är nästan 5 år däremellan).

  På torsdag får jag nästa hemtenta. En 24 timmars tenta. Är lite nervös inför den men som tur är är det snabbt över igen. Sedan är jag klar med första året på universitetet! Det ska bli skönt med lite sommarlov.

  På lördag ska jag och mamma rida en uppvisning till en invigning av ett dockmuseum. Sedan ska jag och Herr Pojkvän på housewarming i Danmark. Nästa vecka åker vi till SM!! Fattar inte hur snabbt tiden går. Det ska bli jättekul och jag hoppas att vi presterar så bra vi kan och att få massa inspiration till sommar och höst säsongen.

  Mina små bäbis hästar Gerda, Dante och Fürstin är på bete. Fürstin ska nog hem om någon månad och de två andra får vara kvar till hösten. Jag tror på att det är viktigt att inte överrida de små och som 3 åring behöver de i mina ögon bara kunna springa runt i rätt gångart och kunna styras någorlunda.

  Btw blev sjukt glad över att Irland röstade igenom att tillåta abort. Även det på tiden. Såg ni vad glada befolkningen blev i nyheterna?

  Over n out!