• Tävling

  Clara och Quinikie debuterar nationellt

  I dag har Clara och Quinikie haft sin nationella debut! Vi började dagen i stallet och våra två kompisar till familjen kom dit. Sörensen (hon heter Charlotte men hon har alltid kallats för Sörensen av oss) äger vi en häst tillsammans med så hon fick se den riden. Jag flätade Quinikie och sedan körde mamma och Clara i förväg medans jag fixade hästarna.

  Jag hjälpte Clara på framridningen och det gick super. Det är alltid lite svårt att veta hur man ska göra upplägget med en ny häst , speciellt med tanke på att han ska gå tre dagar i rad. Dagens plan var en felfri harmonisk runda var vi inte tog ut allt som finns i ponnyn. Just nu är det viktigare att få en bra runda i ryggen.

  Clara gjorde ett riktigt super jobb inne på banan! Vi har tittat lite på programdelar och de småsaker som vi har fått rätta i satt som en smäck (bland annat inridningarna och halvcirklarna). På förbättringssidan har vi skrittpiruetterna som blev liiite stora och han var lite högerställd i ena längningen och därför blev den inte riktigt så bra som den kan vara. Men i det stora hela en riktigt bra runda! Jag var så nöjd med båda två!

  Så här glada var vi!

  Det blev till 68,8% och en tredje plats efter Maja och Extrem! Så glad och stolt över “mina” ponnisar. Tio år sedan jag och Extrem debuterade i Hästhagen!

  Maja och Clara längst till vänster

  Imorgon är det dags för kür! Och om jag får säga det själv så har vi en riktigt cool musik som passar Quinikie!

  Quinikie är till salu! Letar ni efter en ponny som kan gå hela vägen och lära er en massa om dressyr så är det honom!

 • Min vardag

  Framtiden är Guldponnyns

  Hästhagens tävlingar har nu börjat! Äggstra (hehe) roligt är att Golden Extrem som jag köpte från Tyskland och sedan sålde till sin nuvarande ryttare Emilia vann sin klass på över 81%! Är så stolt! Jag har hela tiden vetat att Guldponnyn är något speciellt och visst är det roligt att han fick en talangfull ryttare som kan ta tillvara på hans kvalitéer.

  Guldponnyn fotograf: Evelina Dehlen

  “I have no special talent. I am only passionately curious.”

  Albert Einstein

   

 • Min vardag

  Bastard Café

  I går kväll åkte jag och Herr Pojkvän till Köpenhamn för att träffa ett kompispar. Mycket trevligt! Skönt att bo med gångavstånd till Hyllie station. Det tar 45 minutter från att jag lämnar lägenheten till att jag står på Hovedbanegården!

  Vi började på Bastard Café som ligger cirka 10 minutters gång från stationen. Där kan man spela familjespel. Super trevligt och det finns inte ett spel dom inte har!

  Man beställde dricka och mat via en app som man också betalade via och sedan kom det in efter någon minut, mycket smart och modernt! Vi spelade ett spel som hette Ego som gick ut på att en drog ett kort var det stod en fråga till exempel “Du har precis ärvt 83 millioner av en släkting i Schweiz. Bor du kvar i danmark?” Vi andra skulle då gissa vad personen svarar och sedan satsa “jetoner”. Hade vi rätt fick vi ta antalet vi satsat, hade vi fel fick vi lämna in dom.

  Vi åkte hem igen vid 11 så det var lagom länge!

  I dag ska jag ha fyra timmars lektioner på Södra Sallerup Ryttarförening och sedan ska jag bort till hästarna. Mamma och Clara börja så länge!

  Over n out!

 • Hästar till salu

  En superstjärna till salu!

  Nya träningshästen är Butterfly (Berta) efter Hermes – Prestige VDL, helsyster med Bellman som har gått unghäst VM som 5 och 6 åring. Bellman var 10 i finalen som 5 åring. Jag har också haft Bellman i träning och red till och med Intermidiare 1 innan han blev såld till Felicia som nu rider i Juniorlandslaget på honom. Ett annat syskon är välkända Bravour som var högt placerad i Breeders-finalen som 4 åring (med stora lovord av Charlotte Dujardin som var testryttare), han var också uttagen till unghäst VM förra året.

  Till vänster Berta (5 år) och till höger har vi Bruno (efter: Van Vivalde u: Bellona, samma mamma som Berta). Båda hästarnan är uppfödda av Yddinge farm.

  I alla fall Berta, 5 år, fick ett jättefint föl förra året efter Fürsten-Look (Fürstenball) och är bra med för sin ålder. Mycket energi och väldigt samarbetsvillig. Super gångarter! Kom och köp till dig själv eller sponsra mig med henne hehe 😀

  Här hittar ni ett litet smakprov på Berta Film 

   

 • Min vardag

  Tio års jubileum

  I går var vi super effektiva! Jag hjälpte Clara med Quinikie, i dag ska vi titta på deras kür! Är supercool musik! Clara red även Sammy och Fürstin. Roligt att se Fürstin från marken. Claras ridmuskler börjar komma tillbaka nu.

  Clara ska starta Quinikie i hästhagen. I år är det tio år sedan jag och Extrem red i hästhagen för första gången! Känns helt sjukt att tänka på! Och om 10 år kanske jag har ett barn som är med (liiite ambitiöst kanske, låt oss säga 15 och är INTE gravid så ni vet). Jag har redan en ponny till mina framtida barn, Daisy. Seriöst världens sötaste och finaste ponny. Hon har gått på ridskolan i Trelleborg och gick glatt ned i vattnet, hoppade, gick dressyr och gjorde helt enkelt allt man bad om. Hon gick till med ut så hon började simma i havet med barnen på ryggen. Är även inkörd. Just nu går hon hos familjen Björk på deras ridskola. Min första ponny var ett riktigt arsle så mina barn ska inte ha en sådan! Får berätta den historian en dag.

  Täcke från Globus Sport

  Lite öm i kroppen är jag allt i dag! Jag har löst medlemskap i SWB nu (man måste vara medlem för att få lov att anmäla sig till treårstest). Ska bara kolla upp hur skolan ser ut i Maj och sedan anmäler jag Gerda. Ska bli spännande!

  Senare i dag kommer det en presentation på nya träningshästen (superfin!).