• Min vardag

  Födelsedag

  Cha Cha bloggen!

  Jag har haft en intensiv helg! I går fyllde jag år så vi hade familj på besök, mycket trevligt! Jag fick en massa fina presenter! Bland annat en ny frack! Får visa er sedan, superfin! Vi har också haft sadel på nya hästen Lagerta, det var såklart inga problem. Planen är att hänga på henne i dag och sedan sitta upp i veckan om allt går enligt planen. Jag har också anmält Sammy till Lövsta. Vi kan tyvärr inte rida första omgången då jag och Peter åker på skidsemester den veckan.

  “The succesful warrior is the average man, with laser-like focus.”

  -Bruce Lee

 • Min vardag

  Tålamod tar man sig långt på

  I går eftermiddag tränade Sammy för Bjarne. Han var superfin! Vi jobbade med piruetterna först arbetspiruetter på volten och sedan på linjen som den är i intermidiare 2. Det är ganska svårt att göra det på linjen eftersom man kommer direkt ur en brant galoppsluta och sedan har man 12 meter innan man ska göra piruetten.Sedan jobbade vi lite på piaff och passagen och på övergångarna in i piaffen. Passagen jobbade vi med att få mera bouncy, liksom mer upp och ned och inte så mycket framåt och i piaffen jobbade vi på att han ska sätta sig mer och bli jämnare.

  Det är rätt så fantastiskt att vi nu jobbar på dessa saker, när vi köpte Sammy var han väldigt het och bytte konsekvent orent, vår första tävling var LA:1 och nu rider vi mini Grand Prix!

   

  Här är en bild från november 2013. Så mycket som har hänt sedan dess
  Sammy i Januari 2018

  Vi avslutar med en Benjamin Frankling qoute

  “He that can have patience can have what he will.”

 • Dressyrsnack,  Min vardag

  New girl in town

  Hej bloggen!

  I går kväll kom nya hästen. Hon lämnade Skara kl 12 och var här efter 22 på kvällen! Tydligen var det jätte dåligt väglag så chauffören fick köra långsamt och försiktigt. Tack snälla Filip som tog emot henne. Lång resa för den unga damen!

  I alla fall, vi var mycket spända på att se henne eftersom vi inte sett henne i verkligheten. Jag hade sett en bild på henne och en liten video snutt på ca 15 sekunder. Men jag gillade det jag såg och framförallt gillade jag stammen. Och jäklar vad fin hon är! Mycket bättre i verkligheten.

  Får jag presentera Lagerta sto född 2015 efter Bordeaux – Ferro.

  Jag ser framemot att börja jobba med henne. Hon verkar vara väldigt vettig och klok (vilket Bordeaux avkommerna brukar vara enligt min erfarenhet). Planen är att rida in henne och förbereda henne inför 3 års test. Om hon känns redo visar vi henne.

  Över och ut!

 • Dressyrsnack,  Min vardag

  Bästa tiden att köpa unghäst!

  Hej Bloggen!

  Onsdag i dag och i dag kommer nya hästen! Blir mycket spännande – har inte sett henne i verkligheten så det blir kul att se henne. Det får komma en närmare presentation av henne när hon har kommit och jag har hälsat på henne.

  Sneak peak på nya hästen.

  Sedan har jag även tittat lite på unghästdressyren från Göteborg – mycket inspirerande! Johanna Duebojes Zwingfly var en av mina favoriter, dom tror jag vi kommer att se mycket av i framtiden! Cillas Kristoffersens Skywalker är också en favorit sedan tidigare. Skywalker har ju två framgångsrika Grand Prix päron. Dressyr är verkligen ett maraton och inte en sprint. Ta Johanna och Zwingfly som exempel, Johanna har haft honom sedan han var fyra och nu är han sju, om ytterliggare några år får vi säkert se ekipaget i Grand Prix vilket då har varit målet i X antal år. Skywalker har Cilla själv fött upp så där kan vi prata om väntetid på att “skörda frukterna”. Så alla er med unghästar – det känns väldigt långt bort när den är tre år men helt plötsligt har det gått sex år och hästen är redo för större uppgifter. Ett inspirerande exempel är Denise Ljungkvist och Soega. Denise har haft Soega sedan hon var tre år och då har Denise varit 16-17 år och i dag är de Nordiska Mästare i U25!

  Jaja, nu ska jag ut och peka på mina tre och fyra åringar – om sju år då jäklar!

  Vi avslutar med ett citat från mig själv (inspirerad av ett kinesisk citat)

  “Det bästa tillfället att köpa och utbilda en unghäst var för sex år sedan. Det näst bästa är nu.”

  Det kinesiska lyder “Det bästa tillfället att plantera ett träd var för tjugo år sedan. Det näst bästa är nu.”

 • Min vardag

  Måndagen

  Måndag i dag! Har fortfarande medvind i ryggen efter gårdagens fina tävling! Har sagt till Herr Pojkvän att han får boka in SM helgen (för icke svenskar låtar det mycket mycket märkligt när man säger man ska till SM). “Tyvärr” ska vi åka på skidsemester när det är Åstorp i Mars, hade gärna ridit intermidiare 2 på fredagen där.

  I dag har jag ridit ut på Fürstin för första gången på riktigt! Tillsammans med Mathilda och hennes 5 åriga sto, gick självklart superbra även om Fürstin tyckte kossorna var läskiga. Kärlek till den lilla hästen, så glad och positiv och enkel!

   

  Fürstin <3

  Denna veckan är lite lugnare för mig då Maja är här och tränar och hjälper då till. Så jag hinner jobba i kapp lite av skolarbetet.

  By the way måste visa er en bild på Dalencia från i lördags. Detta är alltså samma häst som vi hämtade i Tyskland för några månader sedan var vi fick backa upp släpet i stallet och jaga in henne för det inte gick att fånga henne. När vi kom hem fick vi göra likadant, backa släpet mot stallet och öppna och få in henne i boxen utan att få röra vid henne.

  Hon låg och sov!

  Dagens citat kommer från Unga Aktiesparares tidning Stock i en intervju med Günther Mårder på frågan “Vad är karriär för dig?” (Kan vara de bästa 5 meningar jag har läst om ämnet någonsin)

  “Att få förverkliga sina drömmar och fylla majoriteten av sin vakna tid med det som intresserar en. Det ska därför inte mätas i vilken position eller befattning du har. Jag vill ha friheten att kunna säga ja eller nej till livets möjligheter. Detta innebär att du måste älska ditt arbete. För gör du inte det är du inte beredd att lägga den tid som krävs.”