• Min vardag

  Mjölktänder

  • Vi fixade tänderna på en unghäst i dag och hon tappade en mjölktand 😍 mitt mammahjärta hoppar alltid ett extra skutt när det händer! Lillhästen börjar börjar bli vuxen.

 • Hästar till salu,  Min vardag

  “Lägg till inspirerande, catchy överskrift”

  Godmorgon bloggen!

  Ännu en fantastisk dag framför oss! Idag är det sista dagen på första månaden i 2018 (även känd som trettioförste januari).

  Idag är planen att läsa i kapp på Microeconomics. Mitt nyårsmål var (ÄR) att sluta skjuta upp pluggrelaterade saker speciellt eftersom jag jobbar väldigt mycket så skippar jag en del föreläsningar. Lättare sagt än gjort. Speciellt när man kommer hem och råkar sätta sig i soffan och arslet slår rötter i soffan.. Herr Pojkvän brukar säga “Vissa jobbar bäst under press och andra jobbar bara under press”.

  I alla fall jag har en dansk kollega som säljer en jättefin 9 åring efter Electric – Michellino (danskfödd). Ger en super fin ridkänsla – efter i utbildningen. Kostar 150 000 danska kr. Kontakta mig på amalie.hebsgaard@hotmail.com så vidarbefordra jag kontakten.

 • Min vardag

  Fördelarna med att vara vuxen

  Hej bloggen!

  Dagen har gått mycket snabbt! Hästarna har skött sig fint. Extra många guldstjärnor får gå till min lilla Fürstin! Hon är så klok och duktig. Hästar som vill jobba för sin ryttare är väl det bästa som finns.

  På radion i dag snackade de om det fysiskt jobbigaste man hade gjort. En av radiovärdarna berättade att hon hade cyklat till Paris (det tog 6 dagar). När hon tränade inför detta cyklade hon ett par hundra km varje helg och varje tisdag tog hon och hennes man en liten mysig runda med cyklarna på 75 km. (Usch det låter verkligen jobbigt mvh hon som hatar att cykla)

  I alla fall det fick mig att tänka på vad det jobbigaste jag hade gjort och jag tror nog att det var när man var barn och man hade en ponny som blev slö inne på banan. Jäkla vad man kunde kämpa sig blå i nyllet av det. Ni som har haft en ponny som dör inne på banan vet vad jag pratar..

  Clara och Extrem på deras första tävling (LB:1 på en klubbtävling för tusen år sedan.. vågar inte räkna)

  Jag hittade förresten ett super bra citat av George Bernard Shaw (nobelprisvinnare i litteratur)

  “I learned long ago never to wrestle with pigs. You get dirty, besides the pig likes it.”

  Vi hörs imorgon!

 • Min vardag,  Tävling

  Tisdags tankar

  Hej Bloggen!

  I dag står det ridning, föreläsning, och lite mera ridning på menyn. YAY. Jag har en mycket rolig och spännande vecka framför mig! Bland annat årets första tävling! Jag var och höll en föreläsning hos en ridklubb för någon vecka sedan om träning och tävling (vilket var väldigt skoj – finns det något bättre än att höra sig själv prata? OBS Ironi. Kan komma på flera saker: kattungar, hundvalpar, Herr Pojkvän, åka karusell, ha på sig rosa etc etc).

  Huvudpunkterna:

  • Var glad på tävlingsdagen! (detta gäller också för prov, tentor etc), det är gratis och mycket roligare!
  • Ha en plan för din uppvärmning! Och våga experimentera med den – längre? Kortare? Måste du göra alla rörelserna eller är dom bäst första gången? Ska din häst morgonridas?
  • Rid igenom programmet mentalt – det gör att din hjärna tror att du har gjort det fler gånger än du faktiskt har och därmed känner du dig säkrare.
  • Var trevlig mot dina föräldrar (gäller er som fortfarande har stöd av dom). Det är i många fall dina föräldrar som gör att du kan rida. Var tacksam och fräs inte åt dom för att du är nervös – det ska vara roligt för alla att tävla.
  • Kom ihåg att hästen aldrig har valt dig! Det är alltid människan som har valt hästen.
  Clara hjälper mig från framridningen till tävlingsbanan i Rosendaal, Holland

  Nu ska jag plugga lite och sedan ska jag sätta fart!

 • Min vardag

  Estland + Bröllop

  Hej bloggen!

  Cointreau gick igenom besiktningen och kommer att flytta till Estland! Första gången vi säljer till de baltiska länderna 😀 Hon kommer att vara läromästare till en 11 årig flicka och de kommer tillsammans att tränas av en grand prix domare. Så det känns bra! Extra kul att hon blev visad i min rosa sadel så när familjen ringde dagen efter och sa att dom ville köpa henne kallades hon för “the Pink Pony”. Finns ett litet klipp på henne i den rosa sadlen här.

  Cointreau med sin nya familj

  Lite roligt att jag har tävlat mot Cointreaus pappa Vermont. När jag red i landslaget på Extrem gick Vermont för det danska ponny landslaget, numera tror jag han är i Tyskland. En annan fantastisk fin FEI ponny som också är till salu är Bråtgärdets Á Queniki (hos oss kallas han dock för Anton eftersom han tävlades av Anton innan). Jag har faktiskt tävlat Antons pappa Sörbys Quandrigo och vann New Forest SM på honom för vad som känns som en herrans massa år sedan (vi skiter i att räkna)..

  Bråtgärdets Á Queniki

   

  Det fick bli lite av en clickbait överskrift.. (Sorry om ni trodde jag skulle gifta mig…) Min vännina Frederikke och hennes pojkvän Jannik kan vinna ett bröllop och behöver därför er hjälp!! Om ni klickar på länken och röstar så ökar vi sannolikheten för att jag och Peter får gå på bröllop till sommar (vilket vi oerhört gärna vill, speciellt jag, mest mig nu när jag tänker efter..)! Tävlingen slutar fredag morgon! Rösta häääääär

  *Nästan sponsrat inlägg – som motprestation får jag och Peter super awesome platser till bröllopet om dom vinner* 😀 😀