• Dressyrsnack

  Nytt jobb nytt kapitel

  Hej mina små bloggisar,

  Det börjar bli dags att dela en stor sak med er!

  Imorgon flyttar jag till Danmark! Närmare bestämt Vodskov, Ålborg för jag har blivit anställd hos Helgstrand Dressage!

  För er som inte vet vem dom är så kommer här en liten presentation.

  Helgstrand Dressage startades i 2008 av den danska OS ryttaren Andreas Helgstrand. I dag tio år senare är det ett av världens mest succesfulla dressyrstall med över 300 hästar, massor av unghäst VM medaljer, godkända hingstar och vinster och placeringar i de danska unghäst championaten. Av de 33 dressyrhästarna på WEG i Tryon kom 10 från Helgstrand Dressage.

  Jag flyttar alltså imorgon, har en hemtenta på onsdag och börjar jobba på torsdag. Jag ser mycket framemot att börja och få börja utbilda på “mina” hästar.

  Tanken är då att Herr Fästman ska bo kvar i vår lägenhet i Malmö och jag ska åka hem på helgerna. Så får vi göra till att börja med.

  Om ni har några frågor eller funderingar så lovar jag att svara på dom 😀

  Over n out!

 • Dressyrsnack

  Tullstorps hingstvisning

  I går var jag på Tullstorps hingstvisning tillsammans med min barndomsvännina Kristina och hennes mamma Kerstin. Tyvärr var det inte så många dressyrhingstar då Zaladin var skadad och Dragon Welt såld till Helgstrand.

  Vi började med att se några hopphingstar och Maria Gretzer hade en liten clinic var hon också visade en hingst. Maria var väldigt underhållande! Däremot höll hon och hingsten på att krascha in i ett hinder men i sista stunden kom hästen på benen. Som den ödmjuka ryttaren Maria är tog hon på sig felet direkt. Allt gick i alla fall bra. Är dock inte tillräckligt duktig för att se skillnad på hopphästarna. Jag ser om dom hoppar bra eller dåligt men inte skillnad på dom bra. Däremot var det en av hopphingstarna som såg rätt så tjurig och vresig ut.

  Dressyrhästarna då? Det visades en avkomma till Zaladin. Fin, stor och elegant häst. Zitat hette hästen. Såg ut som det var lätt för honom att gå till ridning. Ägdes av familjen Jönsson men hade blivit för stor och är numera såld till USA. Därefter visades Anna Zibrandtsens hingst Detroit  (e: Dimaggio). Jag har sett honom när han gick EM för YR och alltid tyckt att han var helt fantastiskt. På god väg mot Grand Prix! Så kul! Sedan visades ett Formalin föl är dock inte tillräckligt kunnig om så unga föl huruvida det är ett bra föl eller inte. Han var dock rasande söt och jag tyckte mamman rörde sig riktigt trevligt. Formalin såg vi såklart också. Vilken häst! Tycker verkligen det är en komplett häst. Vacker med tre bra gångarter. Svart också! Det är ju alltid trevligt. Verkade dock lite trött för dagen men han hade tydligen haft ett väldigt tufft schema i veckan.

  Nu har jag inget sto att betäcka och kan inte tillräckligt om avel för att veta vad jag ska använda. Men skulle jag hade jag valt en GP häst som redan hade några avkommer man kunde se. Får jag drömma skulle jag allra helst valt Dante Weltino. Det är i mina ögon en av världens bästa hästar plus att han går grand Prix och verkar otroligt ridbar  (nu betänker han tyvärr inte denna säsongen pga fokus på tävlingskarriär). Sedan har jag en dotter som är superfin och ett otroligt trevligt temperament. Stor respekt för alla duktiga uppfödare här i landet! Det är mycket att hålla koll på och det är även dyrt och riskabelt och så tar det lång tid innan man får en avkastning på sin investering!

   

 • Dressyrsnack,  Min vardag

  Om Sammy hade varit människa!

  Om Sammy hade varit människa hade han

  • Älskat rutiner (tänk ätit samma varje dag, gått upp samma tid varje morgon, haft samma ordning att ta sig sina kläder osv)
  • Jobbat som Revisor (han hade älskat siffror och det enformiga arbetet)
  • Han hade varit snygg och lång (ber om ursäkt för min partiskhet)
  • Introvert (inte haft så många vänner och inte gillat att fylla år eller uppståndelse överhuvudtaget)
  • Smygrasist (Sammy hatar hästar som avviker, till exempel små ponnyer och vita hästar. Hans favoriter är mörkbruna hästar som liknar honom)
  • Intelligent och snäll (mot de som liknar honom)

  Jag funderar ofta på hur mina hästar hade varit som människor, jag är väl inte den enda?

  <3

  Dagens planer är plugg (har snart tenta) och sedan ska vi se om träningsponnyn kan komma i dag, därutöver ska gänget i stallet ridas och tränas.

   

 • Dressyrsnack,  Min vardag

  New girl in town

  Hej bloggen!

  I går kväll kom nya hästen. Hon lämnade Skara kl 12 och var här efter 22 på kvällen! Tydligen var det jätte dåligt väglag så chauffören fick köra långsamt och försiktigt. Tack snälla Filip som tog emot henne. Lång resa för den unga damen!

  I alla fall, vi var mycket spända på att se henne eftersom vi inte sett henne i verkligheten. Jag hade sett en bild på henne och en liten video snutt på ca 15 sekunder. Men jag gillade det jag såg och framförallt gillade jag stammen. Och jäklar vad fin hon är! Mycket bättre i verkligheten.

  Får jag presentera Lagerta sto född 2015 efter Bordeaux – Ferro.

  Jag ser framemot att börja jobba med henne. Hon verkar vara väldigt vettig och klok (vilket Bordeaux avkommerna brukar vara enligt min erfarenhet). Planen är att rida in henne och förbereda henne inför 3 års test. Om hon känns redo visar vi henne.

  Över och ut!

 • Dressyrsnack,  Min vardag

  Bästa tiden att köpa unghäst!

  Hej Bloggen!

  Onsdag i dag och i dag kommer nya hästen! Blir mycket spännande – har inte sett henne i verkligheten så det blir kul att se henne. Det får komma en närmare presentation av henne när hon har kommit och jag har hälsat på henne.

  Sneak peak på nya hästen.

  Sedan har jag även tittat lite på unghästdressyren från Göteborg – mycket inspirerande! Johanna Duebojes Zwingfly var en av mina favoriter, dom tror jag vi kommer att se mycket av i framtiden! Cillas Kristoffersens Skywalker är också en favorit sedan tidigare. Skywalker har ju två framgångsrika Grand Prix päron. Dressyr är verkligen ett maraton och inte en sprint. Ta Johanna och Zwingfly som exempel, Johanna har haft honom sedan han var fyra och nu är han sju, om ytterliggare några år får vi säkert se ekipaget i Grand Prix vilket då har varit målet i X antal år. Skywalker har Cilla själv fött upp så där kan vi prata om väntetid på att “skörda frukterna”. Så alla er med unghästar – det känns väldigt långt bort när den är tre år men helt plötsligt har det gått sex år och hästen är redo för större uppgifter. Ett inspirerande exempel är Denise Ljungkvist och Soega. Denise har haft Soega sedan hon var tre år och då har Denise varit 16-17 år och i dag är de Nordiska Mästare i U25!

  Jaja, nu ska jag ut och peka på mina tre och fyra åringar – om sju år då jäklar!

  Vi avslutar med ett citat från mig själv (inspirerad av ett kinesisk citat)

  “Det bästa tillfället att köpa och utbilda en unghäst var för sex år sedan. Det näst bästa är nu.”

  Det kinesiska lyder “Det bästa tillfället att plantera ett träd var för tjugo år sedan. Det näst bästa är nu.”