• Bröllopstankar,  Min vardag

  Satt datum

  Nu har vi bestämt datum för vårt bröllop!! Vi har även bokat lokalen. Det blir en jättefin lokal i Genarp! Så nu ska vi ringa runt och få folk att sätta kryss i kalendern. Vi kommer nog inte att skicka ut Save the date kort pga dyrt att skicka saker.

  Personer som ska gifta sig nästa sommar!!

  Igår tränade vi. Gick mycket bra, fasen vad svårt det är att rida. Vi fokuserar mycket på lösgjordheten på Fons. Att han ska reagera på halvhalterna i sättet och engagera sina bakben. Vi ska ju debutera intermidiare 1b nästa vecka. (Hjälp!)

  Over n out!

 • Bröllopstankar

  Helgens bröllop

  Helgens bröllop var helt fantastiskt vackert! Jag och Peter åkte ner till Esbjerg i fredags. Vi sov hos min farmor och farfar.

  Jag hade ju köpt två nya klänningar och den klänningen jag bestämde mig för hade vi tejpat upp innertyget med dubbelhäftande tejp. Yttertyget bestämde vi att göra en ögla som jag kunde ha runt fingret när jag dansade. Så den fick ett litet släp.

  Fint va? Blev sjukt nöjd!! Älskar den! 200 spänn på blocket!!

  Med min fästman (!!)
  Man och fru

  Fick tyvärr nästan inga bilder under bröllopet. Vi var så upptagna med att festa.

  Efter kyrkan så hade brudparet ordnat med buss till festlokalen och även sedan hem igen kl 4 på natten. Vi var hemma halv sex söndag morgon igen!

  På vägen hem sov vi mest. Haha! Vi dansade hela kvällen! Vi blev paret med klänningen och håret.

  Vår present då?

  Den förtjänar faktiskt lite uppmärksamhet. Paret önskade sig pyntsaker de kunde titta på de nästa 10 åren. Så vi skaffade och målade en kista som vi lade ner en magnum Amarone ner i. Sedan bad vi gästerna att skriva ner deras bästa äktenskapsråd till dom och så måste vi den med ett kodlås och så ska den öppnas på deras bröllopsdag.

  Frederikke håller på med hästar och Jannik är professionell ishockeyspelare därav klistermärkena

  Dom blev så glada! Mycket poppis!

  Igår var vi och titta på två ställen som vårt bröllop kan hållas på! Men det får ni höra om vid senare tillfälle.

  Vi avslutar med ett citat som bruden sa till sin gom i sitt tal.

  “I kärlek och i sport är det viktigt att träffa rätt och att träffa hårt.”

  Over n out!

 • Bröllopstankar

  Jag ska inte köpa brudklänning

  Godkväll bloggisar!!

  Hur går det med bröllops planeringen då??

  Hehe..

  Vi har tittat på en massa lokaler och ställen (fasen vad dyrt det är). Eftersom vår budget inte är obegränsad har vi fått bestämma vad som är extra viktigt för oss.

  Ett par med begränsad bröllopsbudget men som ändå vill hålla en jävla fest!

  1. Vi ska få festa hur länge vi vill. Vill vi partaja till 8.30 ska vi få göra det. Otroligt många lokaler är det typ slut kl 2-3. Trevligt, nu får ni gå hem.

  2. Vi ska själva få handla alkohol och inte behöva köpa det av lokalen. Detta är för att hålla kostnaderna nere. Blir väldigt mycket billigare och vi vill kunna ha fri bar.

  3. Jag har spenderat orimligt mycket tid på att titta på videos där folk beställer hen bröllopsklänningar från wish. Vissa kostar typ 200 spänn?? Helt sjukt.

  4. Jag ska dock inte köpa en brudklänning. Min äldsta väninna Regina ska designa och sy den!! Så exalterad! Kommer bli så bra. Kommer dock att prova i alla fall för att veta om det jag föreställer är lika bra i verkligheten.

  (Edit: btw Regina designar även soffkuddar, gå in på hennes webbshop hääär )

  Sedan har jag köpt Johanna Kajsons Planera ditt drömbröllop. Gjort moodboard på Pinterest. Och köpt tio stycken fusk blommor. Blommor är en sak som vi inte vill lägga så mycket pengar på. Känns onödigt.

  Annars så har vi också bestämt oss att göra ett monogram och en vapensköld. Kommer nog att satsa lite på trycksaker.

  • Visste ni att i Danmark är det tradition att brudgummen designar brudens bukett?
  • Även att brudens pappa följer henne upp och överlämnar henne. Det visste jag inte att man inte gjorde i Sverige.

  Till helgen ska vi titta på två olika ställen. Hoppas det är fint. Har höga förhoppningar på båda. Det ena är ett slott och det andra en herrgård.

  Vi ska faktiskt också på bröllop i helgen!! Min väninna Frederikke gifter sig med sin fästman.

  Over n out!

 • Bröllopstankar

  Bröllopsplaneringen

  Hur går det med bröllops planeringen då? Joo det börjar klarna lite för oss men fasen vad mycket det är att tänka på.

  Det som står först på listan är att hitta lokal och datum. Drömmen är ett vackert ställe var vi kan ha ceremonin och festen. Sedan vill jag gärna att där är möjlighet för att vi och våra närmsta kan sova där.

  Gästlistan! Så svårt det är med vilka man ska bjuda och vilka man inte ska ha med. Jag vill ju ha med alla jag känner. Typ. Men någonstans måste vi sätta gränsen.

  Dekoren ska i högsta möjliga mån köpas begagnad. Det är viktigt med recycling och det känns sjukt onödigt att köpa nya pyntsaker som sen slängs dagen efter.

  Innan vi kom iväg, den kvällen Peter friade. Hade verkligen ingen aning om att han ville fria

  Over n out!

 • Bröllopstankar

  Bröllop 2019

  Svävar fortfarande på små rosa moln sedan i torsdags. I lördags hade vi sommarpartaj och det var SÅ roligt. Visade upp ringen hela tiden och pratade hål i öronen på folk som ville lyssna på hur mitt bröllop ska se ut. Jag har velat gifta mig länge och Peter har hela tiden sagt

  “Gift är något man tar för att inte bli det”

  HAHAH och nu vill han helt plötsligt prata om bröllopet och hur det ska se ut och så vidare.

  Vi vill gärna gifta oss nästa år men det beror på hur mycket monitas det kommer att kosta och om vi hittar någon lokal som är ledig på det datumet vi har tänkt oss.

  Några saker har vi i alla fall bestämt:

  • Vi ska inte gifta oss i kyrkan. Jag är varken döpt eller konfirmerad och Peter vill inte då han inte tror på gud. Han tycker det känns falskt.
  • Vi ska inte lägga så mycket pengar på brudklänningen. Eftersom den bara används en gång så känns det verkligen onödigt med en dyr brudklänning. Skulle kunna tänka mig att köpa en begagnad eller hyra en. Men vi får se hur det blir. Vet inte hur den ska se ut heller. Men vi vill hellre lägga krut på Herr Fästmans (!!!) kostym då den kan användas många gånger.
  • Bröllopet blir nog i Danmark, dock lite beroende på hur det blir med lokal och så vidare.
  • Vi kommer att försöka lägga krut på saker som vi kan ha kvar, och mindre krut på saker som bara är för kvällen (maten och blommor till exempel)
  • Där ska vara fri bar.
  Tänk att vi ska gifta oss!!

  Några saker vi drömmer om:

  • Gifta oss på ett slott/herrgård. Eftersom vi själva ska bestämma hur vigseln ska se ut, är det viktigt för mig att det är på ett vackert ställe.
  • Det hade varit super awesome om det kunde vara ett ställe var vi kunde komma dit om fredagen tillsammans med våra närmsta, sova där, gifta oss på lördagen och sedan sova där till söndagen för att kanske ha brunch eller något.
  • Sol och värme på dagen!

  Over n out!