• Dressyrsnack

  Nytt jobb nytt kapitel

  Hej mina små bloggisar,

  Det börjar bli dags att dela en stor sak med er!

  Imorgon flyttar jag till Danmark! Närmare bestämt Vodskov, Ålborg för jag har blivit anställd hos Helgstrand Dressage!

  För er som inte vet vem dom är så kommer här en liten presentation.

  Helgstrand Dressage startades i 2008 av den danska OS ryttaren Andreas Helgstrand. I dag tio år senare är det ett av världens mest succesfulla dressyrstall med över 300 hästar, massor av unghäst VM medaljer, godkända hingstar och vinster och placeringar i de danska unghäst championaten. Av de 33 dressyrhästarna på WEG i Tryon kom 10 från Helgstrand Dressage.

  Jag flyttar alltså imorgon, har en hemtenta på onsdag och börjar jobba på torsdag. Jag ser mycket framemot att börja och få börja utbilda på “mina” hästar.

  Tanken är då att Herr Fästman ska bo kvar i vår lägenhet i Malmö och jag ska åka hem på helgerna. Så får vi göra till att börja med.

  Om ni har några frågor eller funderingar så lovar jag att svara på dom 😀

  Over n out!

 • Min vardag

  Ny häst i stallet

  Igår kom en ny häst till vårt stall. Några av er har säkert koll på att mamma har köpt gård i Ängelholm. Där har hon våra unghästar Fürstin, Dalencia och Gerda och så klart sina egna två hästar.

  Gerda

  Nu har en ny stjärna fått flytta in. Dantino Welt PWR som samägs med hans uppfödare Pernilla Svensson.

  Han är en tre års hingst efter Dante Weltino med samma mamma som godkända avelshingsten och breeders Trophy vinnaren Dragon Welt.

  Han är så fruktansvärt vacker!! Jag tror det är den vackraste hästen jag har haft!

  Tanken är att vi ska sätta igång honom och sedan satsa på championaten till nästa år. Vi har inte ridit honom än utan tog honom på video. I dag tänkte vi börja longera. Viktigt att inte stressa med dom.

  Over n out!

 • Min vardag

  Ett spännande telefonsamtal

  Hej mina små bloggisar!

  Igår kväll tävlade jag och Berta i 5 års final programmet. Hon var så duktig! Tyvärr missade vi ett enkelt byte och hon var lite trött inne på banan.

  Det var Elvas första tävling!! Det tyckte hon var jätteroligt!

  Igår fick jag även ett mycket spännande telefonsamtal!! Ett jag har väntat på. Får berätta lite mer när vi närmar oss, just nu ska jag berätta för mina närmaste och smälta det hela lite själv. Så glad just nu! Men det ska också bli lite läskigt då det innebär en del förändringar.

  I dag ska jag till skolan och sedan åker jag till stallet.

  Over n out!

  Fonsis <3 Photo cred: Cissi Marberg
 • Min vardag

  Veckans planering

  Hej Bloggisar,

  Jag har haft en lugn avslappnad helg. I lördags köpte jag plantor och nya krukor. Vill hemskt gärna vara en person som har växter och blommor hemma men än så länge slår jag ihjäl det mesta. Nu har jag beväpnat mig med en app som påminner mig om att vattna dom, krukor som passar plantan och rätt sorts jord till dom (hoppas jag i alla fall). Så nu ska dom jävlarna leva.

  Igår köpte vi målarfärg och målade köket. Vi har velat måla sedan vi flyttade in men vi är så långsamma. Nu åkte vi ut och köpte första färgen vi såg. Nä inte riktigt men nästan.

  Vi kommer nog att måla det två gånger men vi är mycket glada och nöjda. Vi ska också måla i hallen och i sovrummet. Från början hade vi tänkt tapetsera men det verkar jobbigt och besvärligt så vi målar nog bara över skiten.

  Veckans planering ser ut så här:

  Måndag: Handla foder, undervisa. Försök förstå statistiken

  Tisdag: tävling med Berta. Skola. Försök förstå statistiken.

  Onsdag: juridik. Undervisa. Förhoppningsvis ha fattat statistiken.

  Torsdag: juridik. Bli Einstein i statistik.

  Fredag: lunch med Johanne. Köpa glasögon. Försök förstå nästa statistik kapitel.

  Lördag: gå på Peters systerdotters1 års kalas!!

  Söndag: Gråt över statistiken. Ha söndagsångest.

  #inspiration

  Taggade på ny vecka!

  Over n out!

 • Min vardag

  VM I dressyr

  Hej mina små bloggisar!

  Har ni tittat på VM? Här är det

  VM I dressyr 1 – 0 plugga

  Älskar Isabella Werths häst Bella Rose även Sönkes Cosmo är en stor favorit. Cosmo gick YR EM när jag och Brian ingick i det svenska YR landslaget. Svenskarna har ju varit så sjukt duktiga!! Tre i topp 10 måste vara rekord??

  Igår var jag och Herr Fästman och käka middag hos min pappa. Mycket trevligt! På tisdag ska jag och Berta tävla. Vi var ute och rejsa på galoppbanan i går. Så kul!

  Saknar <3