• Min vardag

  2019

  Två dagar in i 2019. Det är nu man förväntas prata om alla sina storslagna mål och hur 2019 kommer att bli det bästa året någonsin. Mina mål har jag skrivit in i min drömbok, kategoriserade i mina personliga mål och TeamAPs mål (kort för Team Amalie och Peter, töntigt men det får det vara).

  Selfie på väg till nyårsfesten med hattema. Vi hade världens bästa nyår, omgivna av våra kompisar, vi var hemma kl 6 på morgonen. Kan inte minnas när det hände senast. Vi har blivit för gamla för det och blev helt klart straffade för det.

  Igår och i dag har vi hängt i soffan med våra två katt-härskarinnor, endast gått ut för att hämta pizza. Imorgon börjar jag jobba igen, sitter i skrivande stund på planet på väg till Aalborg. Jag har haft en störig resa, först var det någon på tåget som fes (och det var inte jag, ens egna fisar störs man ju inte lika mycket av som andras), sedan var planet försenat och gaten blev ändrad massa gånger så alla passagerarna fick springa fram och tillbaka (Köpenhamns flygplats är stoooor).

  Visst är dom fina?? Jag hoppas att alla fick en fin start på året. Det gjorde definitivt jag. 2019 bring it on!

  Över och ut!

 • Min vardag

  Long time no see – 2018 tillbakablick

  Hejsan alla mina bloggisar!

  Long time no see!

  Det är dags för mig att sammanfatta mitt 2018. 2018 har nog varit mitt mest händelserika år någonsin, lägenhetsköp, frieri och anställd hos Helgstrand Dressage. Det har varit otroligt roligt och jag ser nu mer framemot nästa år.

  Vi kan ju börja i kronologisk ordning. Allt får ju såklart inte plats men tar det viktigaste i stora drag.

  Januari var som januari är, mörk och fattig. Inget spännande här inte. Eller jo, Peter blev färdig med sin master.

  Februari köpte jag och Herr Pojkvän lägenhet!

  Mars åkte på skidsemester i Österrike

  April tränade och tävlade.

  Maj fortsatte träna och tävla och plugga!

  Sommaren här får det bli lite i oordning

  Under sommaren så dog vår Prinsesskatt (så sorgligt!) och vi fick två nya kattungar. Jag och Sammy red U25 SM och fick flera fina placeringar i piaff och passage klasser. Sammy blev även såld till USA. Clara red SM på Quinickie som senare såldes. Vi var på bröllop.

  Största händelsen måste vara Peters frieri.

  No words needed <3

  Känns lite surrealistisk att jag ska bli Peters fru!!

  Under hösten

  Har jag inte bloggat lika mycket men här kommer lite om den i alla fall. I september träffar jag Mathilda på en tävling som förklarar för mig att Helgstrand Dressage behöver en ny ryttare och om jag var intresserad så kunde hon skaffa mig en intervju. Jag åkte dit i två dagar och någon vecka senare ringde Andreas och sa att jobbet var mitt om jag ville ha det. Kan man tacka nej till sådan en möjlighet? Så jag la plugget på is och flyttade dit.

  Jag och min groom Julie. Om det har intresse kan jag berätta om hur mina dagar ser ut.
  Jultomten kom till Helgstrand

  På min första dag gick min farfar bort, vilket var otroligt jobbigt och det var inte enkelt att sitta i Norra Jylland, ensam och långt borta från familj och vänner.

  2019 kommer att fyllas med kärlek och hästar.

  Gott nytt år allihopa!!

 • Dressyrsnack

  Nytt jobb nytt kapitel

  Hej mina små bloggisar,

  Det börjar bli dags att dela en stor sak med er!

  Imorgon flyttar jag till Danmark! Närmare bestämt Vodskov, Ålborg för jag har blivit anställd hos Helgstrand Dressage!

  För er som inte vet vem dom är så kommer här en liten presentation.

  Helgstrand Dressage startades i 2008 av den danska OS ryttaren Andreas Helgstrand. I dag tio år senare är det ett av världens mest succesfulla dressyrstall med över 300 hästar, massor av unghäst VM medaljer, godkända hingstar och vinster och placeringar i de danska unghäst championaten. Av de 33 dressyrhästarna på WEG i Tryon kom 10 från Helgstrand Dressage.

  Jag flyttar alltså imorgon, har en hemtenta på onsdag och börjar jobba på torsdag. Jag ser mycket framemot att börja och få börja utbilda på “mina” hästar.

  Tanken är då att Herr Fästman ska bo kvar i vår lägenhet i Malmö och jag ska åka hem på helgerna. Så får vi göra till att börja med.

  Om ni har några frågor eller funderingar så lovar jag att svara på dom 😀

  Over n out!

 • Min vardag

  Ny häst i stallet

  Igår kom en ny häst till vårt stall. Några av er har säkert koll på att mamma har köpt gård i Ängelholm. Där har hon våra unghästar Fürstin, Dalencia och Gerda och så klart sina egna två hästar.

  Gerda

  Nu har en ny stjärna fått flytta in. Dantino Welt PWR som samägs med hans uppfödare Pernilla Svensson.

  Han är en tre års hingst efter Dante Weltino med samma mamma som godkända avelshingsten och breeders Trophy vinnaren Dragon Welt.

  Han är så fruktansvärt vacker!! Jag tror det är den vackraste hästen jag har haft!

  Tanken är att vi ska sätta igång honom och sedan satsa på championaten till nästa år. Vi har inte ridit honom än utan tog honom på video. I dag tänkte vi börja longera. Viktigt att inte stressa med dom.

  Over n out!

 • Min vardag

  Ett spännande telefonsamtal

  Hej mina små bloggisar!

  Igår kväll tävlade jag och Berta i 5 års final programmet. Hon var så duktig! Tyvärr missade vi ett enkelt byte och hon var lite trött inne på banan.

  Det var Elvas första tävling!! Det tyckte hon var jätteroligt!

  Igår fick jag även ett mycket spännande telefonsamtal!! Ett jag har väntat på. Får berätta lite mer när vi närmar oss, just nu ska jag berätta för mina närmaste och smälta det hela lite själv. Så glad just nu! Men det ska också bli lite läskigt då det innebär en del förändringar.

  I dag ska jag till skolan och sedan åker jag till stallet.

  Over n out!

  Fonsis <3 Photo cred: Cissi Marberg